به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،؛ محققان کشورمان موفق شدند برای مهار ریزگردها و آلودگی هوا، مالچهای پلیمری تولید کنند، این مالچها مواد پلاستیکی بسیار سبکی هستند که به علت ترکیب شدن سریع با خاک، سبب مهار گرد و غبار و ریزگردها میشوند.
در پی وضعیت نامناسب شرایط آب و هوایی استان خوزستان، یک شرکت فناور بر آن شد که محصولی برای تثبیت خاک تولید کند که مانند مالچ بر روی خاک پاشیده میشود.
مالچ یک پوشش غیر زنده است که از ترکیبات نفتی مانند قیر به دست میآید که پاشیدن آن بر روی خاک مانند یک محافظ عمل میکند و مانع از بلند شدن گرد و غبار به هوا میشود.
موادی که در حال حاضر برای پاشیدن بر روی خاک استفاده میشوند از مواد قیری هستند که به محیط زیست آسیب وارد میکنند اما پلیمرهای تولید شده در پژوهشگاه پلیمر کاملاً دوستدار محیط زیست هستند.
ادامه مطلب...
احمد علی بهاور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هر ساله با شروع فصل سرما و به منظور اجراي پروژه هاي بيابان زدايي و در راستاي احيا و اصلاح اراضي بياباني و جلوگيري از فرسايش بادي و ممانعت از هجوم ماسه هاي روان به اراضي كشاورزي و مسكوني، بذرگيري از گونه هاي تاغ، آتريپلكس، اشنيان و قره داغ آغاز شده است.
وي با بیان اینکه ۵۰ ميليون ريال اعتبار به این امر اختصاص یافته است، گفت: در اين پروژه حدود چهار تن بذر از گونه هاي تاغ اعم از زرد تاغ و سياه تاغ، يك و نيم تن بذر آتريپلكس و اشنيان از مناطق جنوبي شهرستان دامغان شامل كبوترخان، ميل و شريف آباد جمع آوري می شود كه پس از بوجاري براي اجراي پروژه هاي بذر كاري، كنترل هرزآب و پروژه توليد نهال و نهال كاري مورد استفاده قرار مي گيرد.
ادامه مطلب...
معاون توسعه فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران از جایگزین شدن مالچ های زیستی به جای مالچ های نفتی خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا صمیمی در جمع خبرنگاران با اشاره به مالچ های زیستی گفت: مالچ ترکیب پلیمری چسبناکی است که پس از پاشش موجب همبستگی ذرات خاک و شن در لایه سطحی می شود.
مالچ ها در حال حاضر به صورت ترکیبات نفتی، شیمیایی یا بیولوژیکی توسط کمپانی های مختلف در دنیا تولید می شود.
وی ادامه داد: مالچ های بیولوژیک مجموعه ای بیوپلیمرها هستند که پس از فراوری با ایجاد پیوند های شیمیایی و اتصالات فیزیکی ذرات خاک موجب استحکام خاکدانه های خاک می شود.
وی ادامه داد: در سالیان اخیر از این پلیمرها به منظور جایگزینی مالچ های نفتی در تثبیت گرد و غبار و شن های روان استفاده می شود.
به گفته صمیمی امکان استفاده قبل و بعد از کاشت گیاه، سهولت پاشش هوایی و زمینی، مقاومت به تنش های محیطی و شیمیایی خاک از مهم ترین ویژگی های مالچ های بیولوژیک است.
به گزارش مهر، مالچ یا خاکپوش را میتوان پوشش غیر زنده نامید که برای هدفهایی مانند تثبیت شنهای روان در اراضی بیابانی استفاده میشود. اصولاً در علوم جنگل مالچ به معنی پوشش سبک و نرم سطح خاک است که باعث حذف یا کاهش رقابت گیاهان علفی رقیب، مهاجم و ناخواسته میشود. در کشاورزی کاربرد خاکپوش به این شکل است که سطح خاک را با لایهای از کاه، خاک اره، برگ، ورقهٔ پلاستیکی، خاک سست و … میپوشانند تا خاک یا ریشهٔ گیاهان کاشته شده از آسیب باران، سلهبندی، یخبندان، تبخیر و فرسایش محافظت شود.
مالچ ممکن است طبیعی یا مصنوعی باشد.
تاریخ مخابره : ۱۳۹۳/۲/۲۴
مسئول امنیتی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در حال حاضر 21 استان از استانهای کشور، گرفتار غباری است که از سوی کشورهای همسایه مانند عراق، سوریه، اردن و قطر وارد کشور می شود که مشکلات جسمی برای بسیاری از مردم بوجود آورده است.
خبر آنلاین - حجت الاسلام قاسمی پور در سخنرانی خود به مناسبت هفته منابع طبیعی پیش از خطبه های نماز سیاسی عبادی جمعه این هفته شهرستان قدس گفت: سازمان ملل سال گذشته طی آماری اعلام کرد که 800 هزار نفر جان خود را بر اثر آلودگی هوا از دست داده اند و بر اساس آمار اعلام شده توسط وزارت بهداشت کشور نیز 80 هزار نفر در ایران بر اثر آلودگی هوا و غبار جان خود را از دست داده اند، آلودگی هوا یکی از نتایج قطع کردن بی رویه درختان و نابودی جنگل ها است.
او گفت: در حال حاضر 21 استان از استانهای کشور گرفتار غباری است که از سوی کشورهای همسایه مانند عراق، سوریه، اردن و قطر وارد کشور می شود و مشکلات جسمی بسیاری برای مردم به وجود آورده است.
حجت الاسلام قاسمی پور گفت: اکنون سازمان ملل و فائو اعلام کرده اند که ایران برای رفع مشکلات غبار و ریزگردها باید 7 میلیون هکتار از اراضی کشورهای همسایه را مالچ پاشی و درختکاری کند.
طبق گفته کارشناسان خارجی یک درخت 50 ساله بلوط 169 میلیون تومان قیمت دارد اما در کشور ایران عده ای از مردم چنین درختی را قطع و با آن زغال درست می کنند و با قیمت 50 هزار تومان به فروش می رسانند، درخت بلوط یکی از درختانی است که آلودگی ها و ریزگردها را جذب می کند ولی قطع بی رویه این درختان در جنگل های زاگرس ضرر بسیاری هم از جهت مادی و جسمی و هم از لحاظ معنوی به مردم وارد می کند و اگر این رویه ادامه داشته باشدتا چند سال آینده دیگر درخت بلوطی در زاگرس باقی نمی ماند.
جمعه 9 اسفند 1392